tirsdag den 19. januar 2021

Æblekage med karamel låg i portions str

 

Kagen består af en lidt ala marings top og bund.. men sådan en lidt sej en.

Selve bundene : 

3 bøtter past. Æggehvider (4,5 hvider )

100 g sukker

Lidt vanilje

1 spsk kartoffelmel

Spiskes sammen til stift skum

100 g smuttede , hakkede mandler røres i

Sættes på bageplade med bagepapir i den str du vil have dem.

Bages nederst i ovn ved 150° ca 35-40 min skal være letlysebrun.

De skal hvile på bagerist på papiret inden kagen lægges sammen.

Æbleskum :

3 dl piskefløde piskes til skum

2 spsk med top græsk yougurt 10% røres i

Lidt vanilje kan tilsættes.

4 rå æbler skæres i tern og røres i.


Karamel :

250 g brun farin

100 g smør

1 dl sirup

Lidt vanilje 

1 dl piskefløde

Koges op ved omrøring, når der ikke er flere sukkerkorn at se, tages gryden af varmen og piskes køligere.. lader den stå og sætte sig lidt imens  jeg lægger kagerne sammen.

Bund , skum , bund.

Hælder så karamllen over.

Kagerne smager bedst køleskabs kolde, synes vi




Ingen kommentarer:

Send en kommentar