søndag den 18. september 2016

Kaffebrød - nu med opskrift

Bagte brødet i går 
Brød :
1/4 pak gær
2 dl koldt vand
1 æg
25 g sukker ( 1 spiseske)
25 g smeltet smør
Lidt salt
1 tsk vanilje 
300 g hvedemel

Røres sammen, er ret klistret. Stilles tinl hævning i 45 min.

Derefter er det en god ide at dyppe sine fingre i mel, dejen skal nærmest hældes/ skubbes ud af skålen og lægges på en bageplade, jeg lægger bagepapir på mine plader .

Form dejen som et langt fladt brød ca 15 cm bredt, og næsten i hele bagepladens længde.

Dækkes med et viskestykke og hæver i 30 min.

Pensels med mælk.
Bages ved 200 gr midt i ca 15 min.

Det skal være helt afkølet før det skæres i skiver .
Og lægges på bagepapir på en bageplade .
Makronmassen :
300 g revet Odense marcipan
300 g sukker 
2 tsk vanilje 
1/2 tsk bagepulver 
2 spsk strøgne mel
3 bøtter pasteuriseret æggehvider

Piskes godt sammen , fyldes i sprøjte pose og sprøjtes på brødskiverne
 Bages miidt i ovn 200 gr i ca 15-18 min

De skal lige køle lidt, så makronmassen når at stivne lidt. Nogen smør , smør under, men vi spiser dem nu bare som de er , smager bedst samme dag, da de godt vil blive blød og det er ikke meningen.

2 kommentarer:

  1. Elsker elsker kaffebrød så er så glad for endelig at få en opskrift.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er en lidt glemt kage, men den smager skønt og er heldigvis ikke svær at lave.

      Hyggehygge
      Marius

      Slet