søndag den 5. september 2010

Jordbær kage 2

Bunden/dejen : Bages i varm ovn på 175 gr midt i , 20 min


2 æg
150 g sukker piskes sammen til det er let og luftigt.
200 g revet marcipan
100 g hvedemel
100 g smeltet smør piskes i.

Det hældes i en halv bage form forret med bagepapir som er drysset med 100 g mandel flager.

Dejen er lidt "sej" i det, så skal fordels forsigtigt oven på flagerne.

Vil gerne undgå den hårde chokolade kant, som der kan komme når chokoladen smeltes og smørres på. Har derfor i stedet for revet mørk chokolade over kagen inden den blev helt kold.


Har lavet crem til kagen sådan her :
½ pose vanilliecrem laves som der står på pakken. 2½ dl piskefløde piskes og det blandes sammen.

Har lavet jordbær gele og lagt oven på jordbærene.

Brugte 1 dl jordbær sirup
½ dl vand
2 blad husplads

Blødte huspladsen op som der står på pakken, kogte sirup og vand, og over det udrørte jeghuspladsen, lod det køle lidt og rørte det sammen. Hældte det i en silicone form.


Efter et par timer, og kagen var lagt færdig, vendte jeg vrange ud på formen.. Og ud ville gelen ikke... SÅ måtte skære den af og lægge den oven på kagen.. Er der nogen kloge hoveder der har et godt trick, så vil jeg gerne bede om det...


Men det smagte fint.

2 kommentarer:

  1. Hej :)
    Om jeg er et klogt hoved ved jeg ikke hehe ;) Men for mange år siden var jeg i lære som bager, og der kan jeg huske at vi havde noget gele blanding, som blev hældt ud på en bageplade, med en lille kant. Jeg tror pladerne først blev sprayet med fedt. Derefter kom pladen på køl til det var stivnet. Derefter kunne man tage en udstikker og stikke det stykke ud man skulle bruge.
    Det er da et forsøg værd. Det skal jo bare være en meget ren plade man bruger. Jeg ved ikke om det vil hjælpe/virke med bagepapir eller husholdningsfilm over pladen. :)

    Håber du kunne forstå min lange forklaring, og at du kan bruge det til noget ;)

    hygge Luise

    SvarSlet
  2. Hej Louise - Jo jeg forstår godt hvad du mener. Jeg har prøvet med fedtstof under..

    Både klar olie og den på spray... Og det gik ikke... Har også prøvet at lægge film i et fad, og det er noget gumsegøj, men alligevel nok det der er bedst... Men har ikke prøvet med bagepapir... Hmm det må blive næste for søg.

    Takker.

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet