søndag den 5. september 2010

Æblekage med karamel låg

Æblekage med karamel låg. Tror at opskriften er fra et Famillie Journalen for mange år siden ?

Bundene laves af

4 æggehvider
75 g sukker
1 spsk kartoffelmel
100 g smuttet hakket mandler.
De lægges i den form som det fad, der skal bruges til kage har...

Bages ved 150 gr, nederst i ovnen, ca 40-60 min


Det gælder om at få dem af bagepapiret med det samme de kommer ud, skal derefter afkøle på rist.


Til fyldet plejer jeg at bruge 4-5 forskellige slags æbler...


Fyld : 1/4 l piskefløde ( piskes til skum )
1-2 dl græsk yougurt eller Fromage freis, røres i.
Æblerne skrælles , kærnehus fjernes, og de skærres i tern, vendes i skumme

Skummet fordeles på bunden og den anden lægges over.

Så er der kun tilbage og lave karamel, som laves af :


1/4 l piskefløde
60 g flormelis
1 spsk vanillie
2 spsk mørk sirup ( jeg havde dog kun lys i dag , øv )

Alt rørs sammen ved svag varme til karamellen bliver tilpas stiv. så den kan hældes over kagen , uden at løbe helt af.. men lidt synes jeg at den skal løbe......

4 kommentarer:

  1. Uha, hvor ser den syndig ud! :-D

    Tillykke med den nye blog!

    SvarSlet
  2. Hej Piske - Den er rigtig god... Bla fordi den både er sød og syrlig, og knaser lidt...

    Og mange tak

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  3. Det er en virkelig god kage - sød, frisk og saftig... Jeg har selv opskriften hjemme, som jeg har fået af min mor... Vi får den altid til min fødselsdag... og ja, opskriften er i hvert fald fra et eller andet ugeblad...

    SvarSlet
  4. Hej Maria - Ja.. den kage har bare det hele... Tror jeg prøvede den første gang i 1996.

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet