4 æggehvider
75 g sukker
1 spsk kartoffelmel
100 g smuttet hakket mandler.
De lægges i den form som det fad, der skal bruges til kage har...
Bages ved 150 gr, nederst i ovnen, ca 40-60 min
Det gælder om at få dem af bagepapiret med det samme de kommer ud, skal derefter afkøle på rist.
Til fyldet plejer jeg at bruge 4-5 forskellige slags æbler...
Fyld : 1/4 l piskefløde ( piskes til skum )
1-2 dl græsk yougurt eller Fromage freis, røres i.
Æblerne skrælles , kærnehus fjernes, og de skærres i tern, vendes i skumme
Skummet fordeles på bunden og den anden lægges over.
Så er der kun tilbage og lave karamel, som laves af :
1/4 l piskefløde
60 g flormelis
1 spsk vanillie
2 spsk mørk sirup ( jeg havde dog kun lys i dag , øv )
Alt rørs sammen ved svag varme til karamellen bliver tilpas stiv. så den kan hældes over kagen , uden at løbe helt af.. men lidt synes jeg at den skal løbe......
Uha, hvor ser den syndig ud! :-D
SvarSletTillykke med den nye blog!
Hej Piske - Den er rigtig god... Bla fordi den både er sød og syrlig, og knaser lidt...
SvarSletOg mange tak
Hyggehygge
Marianne
Det er en virkelig god kage - sød, frisk og saftig... Jeg har selv opskriften hjemme, som jeg har fået af min mor... Vi får den altid til min fødselsdag... og ja, opskriften er i hvert fald fra et eller andet ugeblad...
SvarSletHej Maria - Ja.. den kage har bare det hele... Tror jeg prøvede den første gang i 1996.
SvarSletHyggehygge
Marianne