fredag den 22. november 2013

3 i en kage , nu med opskrift

Lavede denne kage i sommers...


Lovede der ville komme en opskrift... Den har jeg så lavet i dag.

3 lags kage
200 g mandler hakkes mellem fint/groft
200 g brun farin
100 g havregryn
Ca 2 dl sirup

Røres sammen og lægges/trykkes ned i bageform beklædt med bage papir.
Midt i 200 gr varm ovn. Bages til sukkeret bliver blankt Ca. 5-8 min

4 æg piskes med 
150 g sukker
150 g revet odense marcipan (man kan med held bruge 300 g. )
Korn fra en vanilje stang
125 g smeltet smør
150 g mel
1/2 dl mælk
1 tsk bagepulver

Hældes over mandelblandingen og bages i ca 15 min

200 g smør smeltes med
200 g mørk chokolade
4 æg piskes med
150 g sukker
1 spsk pulver kaffe røres i det smeltede smør og chokolade sammen med et par spsk cognac ..
1 tsk bagepulver
1 dl kakao pulver
100 g hakket parenødder
Blandes i sukker æggemassen
150g mel
1/2 dl mælk
120 g hakket fløde chokolade

Hældes over den bagte lyse dej, bages i ca 15 min
Der lægges eller rives nougat hen over kagen i mens den er varm, samt drysses med hvid chokolade, når det er smeltet røres det let sammen, for at lave et farve spil.

Har skrevet ned i mens kagen er blevet lavet her til efter middag...

Så skal den smages 


4 kommentarer:

  1. Åh altså - mine tænder løber i vand ...:( Den ser så lækker ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Nanna

      Den er virkelig lige så lækker som den ser ud ..

      Hyggehygge
      Marianne

      Slet
  2. Den forekommer syndig ud over alle grænser! Ved ikke om jeg tør skrive den på to-do-listen!!!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marianne

      Den er syndig, men det gode ved den.. eller.. jo.., Man spiser kun et stykke.. om dagen, for den er så mættet i smag, at det er nok...

      Hyggehygge
      Marianne

      Slet