lørdag den 22. januar 2011

Chokoladekage med nødder og Karamel nougat glasur

Fruen min havde fødselsdag i onsdags. Hun ønskede ikke en fondant pyntet kage, faktisk ville hun slet ikke have kage... Men kage til at tage med på arbejde ville hun gerne... Tirsdag er danse dag, så havde ikke så meget tid....
 Chokolade kage med nødder og karamel nougat glasur...

4 æg
175 gr sukker
175 g brun farin
250 g smeltet smør
4 ½ tsk bagepulver
3 tsk vanilliesukker
2 dl mørkt kakaopulver
ca 4 dl mælk
500 g hvedmel
100 g hakket valnødder
50 - 75 g hakket mandler
150 g hakket mørkt chokolade

Glasur :
Næsten et helt glas Dulche De Leche
ca 150 g flormelis
lidt koldt vand.

ca 175-200 g nougat.

Sukker, brun farin samt æg piskes, længe......... Resten røres i.

Bages nederst i varm ovn 175 g ikke varm luft, ca 25-30 min i en halv bradepande. Stik i kagen for at se om den er færdig.

Når kagen er kold, røres glasuren samme, den skal ikke være tynd med heller ikke tyk, dog så tyk at den ikke løber af kagen.....  Derover rives nougat hen over.

6 kommentarer:

  1. Fy for pokker hvor ser den uforskammet lækker ud - den må helt klart prøves en dag - mumsmums
    kh
    Anne

    SvarSlet
  2. Hej Anne - Det er helt sikkert ikke sidste gang vi tager den kage med på arbejde , for de kunne virkelig godt lide den.

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  3. Ååååh, mine tænder løber i vand :-)
    Den må jeg altså prøve på et tidspunkt!

    SvarSlet
  4. Hej Piske - Jeg har VILDT lyst til at bage den i dag... igen... Men har ikke mere Dulche de Leche... og så er det bare ikke det samme... Og det er nok også godt.... hihihi

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  5. Hej Marianne,

    bedre sent end aldrig... men MUMS den kage ser godt nok syndigt god ud!

    Den ryger vist lige en tur i inspirationsmappen :o)

    knus
    Camilla

    SvarSlet
  6. Hej Camilla - Det er vist også... en god måde at beskrive den på... Syndig........... hihihi

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet