søndag den 30. september 2012

Her dufter af æblegrød og vanilje...

Ummm gammeldags æble kage...


Tjjaaa det er måske nok pænere i portions glas..Men for mig er det bare bedst i farmors gamle glas skål..


Hvad siger du ?


Nå men jeg modtog i fredags endnu en gang en pakke fra Dr. Oether , TAK... Og denne gang var det ikke sukkerkugler osv, men bla en Vanilje twister og 2 vanilje stænger...

Og.. ja jeg kan godt lide vanilje.. Så i dag da mine forældre lige kom forbi med en pose æbler fra koloni haven, ja.. så måtte det jo være æblekage tid.. og af den slags som jeg husker vi tit fik da jeg var barn....

Tror jeg brugte ... 12 -16 æbler ... Skar dem i tern, og i en gryde med kun lidt vand, ½ vanilje stang, som jeg lige snittede lidt i... og ca 25 g sukker.. ( jeg kan godt lide at.. grøden smager af æbler , og ikke bare sukker.. )

Laver altid selv min æblekage rasp... Bruger alm rasp, bare lige så panden er dækket... ca 200 gr eller 6 håndfulde rimlig fint hakkede mandler , og .. tror jeg.. 125 g sukker.. 5 spiseskefulde er det.. og normalt bruger jeg vanilje sukker.., Men i dag blev jeg jo nød til at prøve den der twister..

Og det var faktisk nem at dreje og det blev meget finere end jeg havde troet... Må jeg heller indrømme...


Hmmmm man kan ikke se det på billedet... Ikke så let at tage billeder af rygende varm grød med skeen i den ene hånd og iphonen i den anden... Og den sidste skal jo helst ikke i grøden.... Men de er der altså.. Kornene og det dufter af vanilje...


2 kommentarer:

  1. Det ser vel nok lækkert ud! Rigtig gammeldags som den helst skal være og serveret i en smuk glasskål. Her hos laver vi gerne æblekage i ovnen med æbler dækket af mel, kanel, hakkede nødder, sukker og smør. Den er også rigtig go' :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, den måde du siger er nok også den som jeg/vi mest bruger. Det er så dejligt nemt og smager skønt...

      Hyggehygge
      Marianne

      Slet