søndag den 16. september 2012

Mandel mazerin, eller det...

Gitte viste denne kage , og så fik jeg lyst til at lege.. Jeg bryder mig ikke såååå meget om hasselnødder, så har brugt mandler ... og.. lavet opskriften.. Som jeg vil have den...

Og.. ja har valgt at kalde den .. Lyst-kage.. for den var lige hvad jeg havde lyst til...

Bunden :

3 æg piskes med
150 g sukker
korn fra en vanilje stang
200 g revet marcipan
100 g mel
100 g smeltet SMØR ( og ikke sukker som jeg først havde skrevet ! )

Jeg bagte den i mit deep pan fad... Midt i 200 gr varm ovn ( ikke varmluft ) den fik ca 14-16 min.

Imens den bagte fint hakkede jeg mandlerne og lavede toppingen klar...

Mandel snask :

200 g fint hakkede mandler
50 g sukker
en del mørk sirup ( ikke en dl, men.. til jeg synes det var lind og god.. uden at flyde )
50 g smeltet smør
Det røres sammen imens kagen lige står ude på rist, og fordels så over kagen, som sætte i ovnen igen dog kun ved 175 gr i 8-10 min.. Sukkeret skal lige boble lidt op.

Mens den stadig er varm rives lidt nougat over kagen og drysses med lidt chokolade flager.

Nem og hurtig at lave.........




13 kommentarer:

  1. Jeg synes man skulle kunne få tilsendt et stykke med mail, så lækker ser den ud :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hihihi tror den... vil være lidt flad i smagen....... :-)

      Hyggehygge
      Marianne

      Slet
  2. fy for den en "ulækker" kage - den MÅ jeg da bare prøve at bage - mums med mundvand på

    SvarSlet
    Svar
    1. Da vi skulle smage den i går , sad vi bare og kiggede på hinanden, med store øjne........ Nøjjjj det var godt...

      Hyggehygge
      Marianne

      Slet
  3. Av, hvor ser den åndssvagt god ud - lystkage er vist ikke det dårligste navn, for nu er det akkurat også hvad jeg har lyst til!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Og den smager mindst lige så godt i dag..........................

      Hyggehygge
      Marianne

      Slet
  4. Åh hvor ser den lækker ud. Den må jeg prøve af - har simpelthen så mange nødder fra haven :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja Gitte det var jo dig der startede med at friste :-D... Og da jeg hader besværlige kager, måtte jeg jo lave den nem :-)

      Hyggehygge
      Marianne

      Slet
  5. Den ser rigtig lækker ud og skal klart prøves til gæsterne på søndag. Skal der noget til? Ser ud til at der er flødeskum og bær på billedet, kan det anbefales?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Rikke

      Jeg har snart lavet den mange gange, og vi er alle enige om at vi faktisk bedst kan lide når kagen er kold, fra køleskab, og med is til, samt jordbær.

      Men den smager også godt med banan og kiwi til..... Vi kan vist bare rigtig godt lide den.......

      Hyggehygge
      Marianne

      Slet
  6. Vi starter med lidt is og bær til ;o)

    SvarSlet
  7. Skal mandlerne smuttes?
    Hilsen Christina :-)

    SvarSlet
  8. Hej Christina

    Det kan du gøre som du lyster.... Jeg plejer ikke at gøre det

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet