lørdag den 9. juni 2012

Citron mousse, lidt mere blød i smagen.....

Vi (datteren og jeg ) har gjort fuldstændig som jeg plejer..................... Næsten.......


Citron mousse :
4 blade husblas Lægges i blød i koldt vand, sådan ca i den tid det tager at lave det andet klar.

4 pasteuriserede æggeblommer ( 2 bøtter )
3 pasteuriserede æggehvider ( 2 bøtter ) Piskes stive sammen med
115 g sukker

4 dl piske fløde piskes stiv, sammen med   ( den bliver mere mild i smagen hvis der bruges 5 dl )
kornene fra 1 vanilje stang ( NYT ).

1 dl Citron saft  ( smager godt hvis man bruger både citron og lime saft )

Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad.
Når den er smeltet blandes cirtussaften i og røres i æggemassen. Flødeskummet røres i, gem evt lidt til pynt.

Hæld fromagen i en skål eller portionsglas, stil den tildækket i køleskabet til den er stivnet, går ret hurtigt.

Den smager stadig dejligt af citron, men vaniljen gør altså et eller andet rigtig godt ...... Efter vores mening...

5 kommentarer:

  1. Neiii hvor blev jeg lige lækkersulten ;-)
    Jeg elsker en god citronfromage, den må prøves !

    SvarSlet
  2. Jeg vil prøve at lave din rengbuekage, er dt denne citronmousse su har brugt mellem lagene og smurt den op med? Og kan jeg lave den dagn i forvejen og skal dn i givet fald overnatte i køleskabet? Vh. Annette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Det er citronmousse i mellem bundene,og du kan sagtens lave den dagen før. Jeg har smurt kagen op med smørcreme, med meget citron saft i. Ja i køleskabet :-)

      Slet
  3. Hej,
    Bruger du bare en portion af citronmoussen til regnbuekagen?
    Den er så flot! Jeg skal lave den til 4-års fødselsdag i weekend.
    På forhånd tak for svaret.
    Mange hilsner,
    Jannie

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej

      Som jeg husker det brugte jeg ikke en hel portion, lavede ikke ret tykke lag, men det er jo op til en selv.

      Hyggehygge
      Marianne

      Slet