tirsdag den 9. juli 2013

Country Bryllupskage

2 af mine linedance venner blev gift på Western camp i lørdags, jeg var så heldig at de gerne ville have en kage i bryllupsgave fra mig.

Der var bare det lille problem at jeg ville befinde mig på en dejlig lille græsk ø d. 6-7. Så kagen blev lavet weekenden før, og kom så i fryser til den skulle bruges. Det er gennemtestet og jeg vidste at det kunne lade sig gøre, så sådan blev det.


Kagen består af to kager, så der er kage pap imellem de tog lag, og er understøttet af plastik sugerør.


Har lavet en bort af chokolade fondant, der er rullet med en rose rulle pind, for at skjule samlingen af de to kager.


Knapperne er lavet i fondant, og er fordi bruden syr ... Og hattene ja, fordi gommen er en rigtig cowboy.

Bruden har jeg haft på lidt hygge sukker kursus her hjemme og hun er vild med dustet roser, så det skulle der selvfølgelig på kagen ..


Først fik de en omgang white pearl , og derefter brugte jeg en gammelrosa pulver farve til at farve det yderste af bladene.

Inde i kagen er der to lyse bunde, og en chokolade/cognac bund. 2 lag hindbærmousse, hvor der i det ene lag mousse også er rørt lidt lakridspulver i. I begge mousserne er der fint hakket mørk og hvid chokolade.

De er smurt op med kakaosmør creme med kaluher i. Over trukket med Wiltons fondant, alt pynt er lavet i fondant.

Har fået lov at vise brudeparret her : Billede fra FB.


mandag den 17. juni 2013

3 i en, kage

Har længe haft lyst til at lege med flere forskellige bunde i en kage... 

Fik leget i går og den bliv lige så god som jeg håbede på ..

Har ikke nogen opskrift endnu, må skrive ned næste gang jeg leger ..

Det er mandel karamel bund nederst, der efter mazerinbund , tung chokoladebund med sprut i, smeltet nougat samt lidt mørkt og hvidt chokolade oven på.


lørdag den 25. maj 2013

Tebirkes

Må indrømme at jeg ikke gider bager kager og brød, bliver så skuffet over smagen gang på gang...

Men kan jo godt få lyst til et tebirkes

Så i morges fik jeg i gang med at bage selv.


Egentlig var det meningen at jeg skulle bruge opskriften fra Amo Den store bage bog 2.

Jeg kiggede da også i den, og fulgt mål nogenlunde... Jeg hader at nuller smør og mel sammen, så.. det gad jeg ikke ... Smeltede smørret.. og ja blandede det hele samme......
Glemte så lige at veje melet, for det gør jeg sjældent.....

Skriver opskriften, som.. Jeg vist endte op med.....

1 ½ dl letmælk
ca 40 g gær
125 g smeltet smør
2 tsk sukker
½ tsk salt
 og så hvedemel til dejen føltes god... den skal være glat og blank....

Ville gerne have remonce i.

75 g smør
75 g sukker
som  jeg rørte samme over svag varme...
50 g fint revet odense marcipan rørte jeg i, lige inde det blev smurt på dejen.

Efter amo´s opskrift skulle man få 12 stk ud af det, men jeg fik 9 stk.. synes de ellers ville blive for små...

Lod dem hæve i ca 30 min... De blev penslet med æg og drysset med birkes, bagt midt i ved 200 gr. i 25 min

Smager mums........