Men kan jo godt få lyst til et tebirkes
Så i morges fik jeg i gang med at bage selv.
Egentlig var det meningen at jeg skulle bruge opskriften fra Amo Den store bage bog 2.
Jeg kiggede da også i den, og fulgt mål nogenlunde... Jeg hader at nuller smør og mel sammen, så.. det gad jeg ikke ... Smeltede smørret.. og ja blandede det hele samme......
Glemte så lige at veje melet, for det gør jeg sjældent.....
Skriver opskriften, som.. Jeg vist endte op med.....
1 ½ dl letmælk
ca 40 g gær
125 g smeltet smør
2 tsk sukker
½ tsk salt
og så hvedemel til dejen føltes god... den skal være glat og blank....
Ville gerne have remonce i.
75 g smør
75 g sukker
som jeg rørte samme over svag varme...
50 g fint revet odense marcipan rørte jeg i, lige inde det blev smurt på dejen.
Efter amo´s opskrift skulle man få 12 stk ud af det, men jeg fik 9 stk.. synes de ellers ville blive for små...
Lod dem hæve i ca 30 min... De blev penslet med æg og drysset med birkes, bagt midt i ved 200 gr. i 25 min
Smager mums........
Mmm, hjemmelavede tebirkes! Jeg var så heldig, at gemalen lavede det til mig sidste sommer. Håber jeg også kan få ham til at lave et par spændende madprojekter i løbet af den kommende sommerferie, men jeg ved ikke, om han kan lokkes ;-)
SvarSletHej Piske.. Mon ikke han kan :-D er sikker på at du kan lokke ham til hvad som helst :-)
SletHyggehygge
Marianne
Jeg elsker tebirkes! MUUUMS!
SvarSletHejjjjjjjj Kristine, de blev faktisk helt okay.. ikke så luftige som bagerens, men smagen var meget bedre :-D
SletHyggehygge
Marianne
Yumyum! Hjemmebagte thebirkes smager herligt!
SvarSlet- Anne
Hej Anne
SletJa det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har bagt dem :-D
Hyggehygge
Marianne