lørdag den 25. maj 2013

Tebirkes

Må indrømme at jeg ikke gider bager kager og brød, bliver så skuffet over smagen gang på gang...

Men kan jo godt få lyst til et tebirkes

Så i morges fik jeg i gang med at bage selv.


Egentlig var det meningen at jeg skulle bruge opskriften fra Amo Den store bage bog 2.

Jeg kiggede da også i den, og fulgt mål nogenlunde... Jeg hader at nuller smør og mel sammen, så.. det gad jeg ikke ... Smeltede smørret.. og ja blandede det hele samme......
Glemte så lige at veje melet, for det gør jeg sjældent.....

Skriver opskriften, som.. Jeg vist endte op med.....

1 ½ dl letmælk
ca 40 g gær
125 g smeltet smør
2 tsk sukker
½ tsk salt
 og så hvedemel til dejen føltes god... den skal være glat og blank....

Ville gerne have remonce i.

75 g smør
75 g sukker
som  jeg rørte samme over svag varme...
50 g fint revet odense marcipan rørte jeg i, lige inde det blev smurt på dejen.

Efter amo´s opskrift skulle man få 12 stk ud af det, men jeg fik 9 stk.. synes de ellers ville blive for små...

Lod dem hæve i ca 30 min... De blev penslet med æg og drysset med birkes, bagt midt i ved 200 gr. i 25 min

Smager mums........





6 kommentarer:

  1. Mmm, hjemmelavede tebirkes! Jeg var så heldig, at gemalen lavede det til mig sidste sommer. Håber jeg også kan få ham til at lave et par spændende madprojekter i løbet af den kommende sommerferie, men jeg ved ikke, om han kan lokkes ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Piske.. Mon ikke han kan :-D er sikker på at du kan lokke ham til hvad som helst :-)

      Hyggehygge
      Marianne

      Slet
  2. Svar
    1. Hejjjjjjjj Kristine, de blev faktisk helt okay.. ikke så luftige som bagerens, men smagen var meget bedre :-D

      Hyggehygge
      Marianne

      Slet
  3. Yumyum! Hjemmebagte thebirkes smager herligt!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne

      Ja det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har bagt dem :-D

      Hyggehygge
      Marianne

      Slet