tirsdag den 18. februar 2014

Fastelavnsboller

I går viste NYBH nogle fine fastelavns boller med marcipan.  Den opskrift var dog lige for besværlig for enarmet mig..

Så kastede mig ud i at lave nogen på min måde ... Og de smager mums
Kan ikke blive enig med mig selv om der skal glasur på. Eller om der skal hoftecreme i ( det jeg bruger til jordbær kage )

Min opskrift :
Smeltede 250 g smør
 
I en skål :
1 pak gær
2 dl mælk
100 g sukker
2 æg
Korn fra en vaniliestang
Lidt salt,
Røre til gæren er opløst.

Ca 600 g hvedemel æltes i sammen med det smeltede smør.

Dejen ret glat/ fedtet. Satte den til hævning foran brændeovnen . Ca 30 min

Imens smeltede jeg mere smør, rev odensemarcipan i og alm sukker, så det blev en ikk for blød ramonce...

Rullede dejen ud af et par gange, lavede firkanter, smurte lidt hondbær syltetøj på og så en klat ramonce..

Pakkede dem godt sammen og lagde dem med den fine side op ad. Lod dem hæve ca 20 min på bagepladen, med et viskestykke over. 
Penslede med sammen pisket æg..

200 gr midt i - 12 min. Ikke varm luft

Kun en punkterede ...

Tak til datteren min det hjalp med det jeg ikke kunne selv

Jeg skriver odensemarcipan , fordi jeg synes det er den bedste. 

2 kommentarer:

  1. Jeg kan godt lide udtrykket hoftecreme - det er meget rammende :-)
    Jeg har lovet gemalen at bage fastelavnsboller, så det vil jeg kaste mig over i weekenden. Det bliver nok den gammeldags slags, selvom jeg mest er til de uartige flødeskumsudgaver :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Piske

      Ja , det hedder ikke ander her hjemme, smager skønt, men vil gerne sætte sig ...

      God formøjelse med bagmingen

      Hyggehygge
      Marianne

      Slet