mandag den 2. juli 2012
Jordbær kage
Bunden :
5 æg piskes med
300 g sukker
kornene fra 1 vanlije stang
1 tsk vanilje
1½ tsk bagepulver
Piskes så luftigt som muligt.
350 g marcipan rives i ( jeg bruger altid Odense marcipan, synes det bliver bedst ved bagning )
250 g smelte smør
200 g hvedemel
Piskes i.
Bages ved 200 gr ikke varmluft midt i ca 20-25 min
Imens hakkes 2 X mørk chokolade med pistiace, som drysses over den bagte varme kage.
Når kagen er kølet af rives lidt nougat hen over.
Vanilje skum fordeles oven på og toppes med friske jordbær.
Nemmere bliver det ikke ..........
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Har du både vanillekorn og vanillesukker i? Eller hvordan skal det forstås? Opskriften lyder rigtig lækker, men jeg skal lige være sikker på vanille mængden inden jeg afprøver den :)
SvarSletHej Christina, ja, jeg har begge dele i.-. Min vanilje sukker og stang i.. Men jeg vil sige at har du en god frisk stang er det sikkert nok.. Min var lidt tør...
SletHyggehygge
Marianne
Endnu en af dine kager, som jeg bare bliver nødt til at prøve:-) Det vaniljeskum du topper med, hvordan laver du det?
SvarSletHej .. jeg har brugt et brev af Marizenas vanilje crem pulver, + 4½ dl mælk og ellers lavet det som beskrevet på pakningen. Og pisket ca 4 dl piskefløde helt stift, som jeg så har vendt i....
SletHvis jeg havde haft flere vanilje stænger på lager havde jeg taget kornene der fra og pisket med i flødeskummet....
Hyggehygge
Marianne
Ps.. jeg valgte at portion anrette stykkerne, fordi jordbærene ikke var helt friske og ville ikke lave en hel kage, som så måske ikke duede næste dag pga af dårlige jordbær.......
Tusind tak for svar:-) Den vil jeg kaste mig ud i i morgen:-)
Slet