Små kartoffelkager :
2½ del vand i en gryde smørret tilsættes og smeltes i vandet.
125 g smør
Når smørret er smeltet, tages gryden af varmen.
125 g mel
2 tsk vanille
røres hurtigt i.. Jeg bruger en træ grydeske.. Tager gryden lidt hen på efter varmen og rør lidt.. Der efter skal dejlen lige røres lidt koldt.. og ja. det gør jeg så lidt uden for :-)
Så skal der røres æg i, et ad gangen. Jeg brugte .
2 æg str xl og
1 alm str æg
Dejen i en pose, og satte den i små toppe..
Blev bagt midt i varm ovn 200 gr ( ikke varmluft ) i 30 min.
Når de kommer ud skal de afkøle helt , inden man begynder at fylde dem.
Og så blev de bagt...
Så skal der syltetøj i.. Har valgt at bruge Cremet Jordbær fra Den gamle fabrik.
Og crem... i.. Har valgt at bruge halv vanillie crem og halvt flødeskum , rørt sammen, der er korn fra en halv vanilie stang i.
Fyldte og klar til at få et marcipan låg på..
Pakket og klar......... "låget" er Odense marcipan rystet i kakao pulver.
Namnam! Det er en af de få kager, jeg har købt hos bagere gennem tiden. Og nu jeg tænker over det, er det jo alt for længe siden, at jeg har fået sådan en...!
SvarSletPiske, lav dem selv, de smager 1000 gange bedre end bagerens...
SletHyggehygge
Marianne
Uhm!!!
SvarSletNeii hvor ser de bare lækre ud !
SvarSletHvis bare man havde mere tid....
Tid... ja tak... Synes der er meget lidt tid i øjeblikket.. Arbejde , tager alt for meget af ens "fritid " :-)
Slet